begrijpelijk begroten: Inzet

Maak de begroting begrijpelijk. Laat alle inzetten van een buurt zien. Dat is de kern van de OIA methode. Onderzoek alle objecten in een buurt, objecten kunnen beheerd of ontwikkeld worden, objecten kunnen fysiek of sociaal of een doelgroep zijn. Wat is de Inzet van de gemeente, wat is de inzet van de buurt? Wat is structureel en incidenteel. Maak de traditionele begroting begrijpelijk door vanuit Objecten van de stad alle budgetten in beeld te brengen. Zie hier de eerste basisbegroting van Nederland, een eerste versie van een begrijpelijke begroting. Deze basisbegroting is benodigd als input voor de pilot Getsewoud. Een ander basisbegroting hebben we gemaakt en ook nodig als input voor de pilot Flevopark.

Schermafbeelding 2016-07-14 om 09.12.07
De Inzet in dit voorbeeld is het budget in buurten en gebieden van de gemeente Amsterdam

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s